Бившата кафе-сладкарница „Прага“ беше трансформирана в банков клон

17:43, 14 апр 17 25 894 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-голямата по активи българска банка – Уникредит Булбанк-АД, откри вчера най-новия си клон, наречен „филиал на бъдещето", на едно от емблематичните места в столичния център - бившата кафе-сладкарница "Прага" на ул. "Г. С. Раковски" 145, съобщиха от пресцентъра на финансовата институция.

Мястото, където се помещаваше по времето на социализма култовата кафе-сладкарница "Прага“, точно срещу НАТФИЗ, дълги години пустееше и загрозяваше театралната улица, но беше ремонтирано и облагородено от банката, която превърна имота в обслужващ клон с модерен имидж, различен от традиционния.

Във "филиала на бъдещето" клиентите се възползват от нов начин на обслужване – микс между високи технологии, опростени процеси и персонално обслужване.

Новият офис има и зона за самообслужване, където клиентите могат да извършват основни банкови операции по всяко време на денонощието, без да е необходимо да чакат.

Преустройството на имота в банков клон е осъществено от фирма "Аркетипо България" под строителния надзор на "Атлас Контрол".

Кафе-сладкарница "Прага" беше сред най-известните заведения в София по соцвреме – любимо място на писатели, музиканти, художници и културната гилдия като цяло. Масивната сграда на ул. "Г. С. Раковски" 145, в която се помещаваше "Прага", е завършена през 1953 г. и е била предназначена за ЦК на БКП.

Обектът работеше до началото на 90-те години, след което бе затворен. Сладкарницата беше приватизирана като част от активите на общинска фирма "Средец", но междувременно се появиха и реститути, които претендираха за собствеността върху помещението.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама