Столичният инспекторат започва кампания „Нарисувай флага“

15:18, 15 апр 17 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичният инспекторат (СИ)  започна преди Великден кампанията „Нарисувай флага“, като алтернативен метод да се справи с безразборното лепене на плакати и рисуване на графити по елтаблата из софийските улици, научи  Topnovini.bg от институцията.

След като усилията на инспекторите от СИ за дебнене за нарушители се оказаха безрезултатни от инспектората започнаха да боядисват елтаблата в цветовете на националния флаг на България, като резултатите са окуражаващи.

Идеята се родила около Националния празник - 3 март, а пилотният обект е табло край спирката до операта на бул. „Дондуков“, което е чест обект на вандализъм.

Обнадеждени от успеха, от Столичния инспекторат решили да боядисат в бяло, зелено и червено още няколко табла и да кръстят инициативата „Нарисувай флага“.

Първото от тях било при кръстовището на улиците „Гурко“ и „В.Левски“.

В рамките на инициативата „Нарисувай флага“ за 1 седмица са били боядисани 10 електрически табла. Сега от инспектората обмислят как да приложат идеята спрямо други обекти, които са честа мишена на посегателства - пейки, фасади, подлези, надлези и др.

Хора от „Лозенец“ и „Младост“ вече са изявили желание да се включат като предлагат сами да изрисуват определени обекти в своите райони.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама