НСО забрани дронове и шумни предмети на предстоящата Света литургия в „Ал.Невски“

16:12, 15 апр 17 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националната служба за охрана (НСО) предупреди столичани и гостите на града в специално съобщение, публикувано на уеб сайта на институцията,  да не се използват дронове и шумни предмети на Великден в района на храм-паметника „Св. Александър Невски“ по време на Светата литургия.

От НСО подчертават и че няма да се допускат и граждани в нетрезво състояние.

По време на Празничното Пасхално богослужение в храм-паметника „Св. Александър Невски“, което ще се състои в събота вечер, не е желателно използването на безпилотни летателни средства (дронове) в района на провеждане на събитието заради съществуващите рискове от нежелани инциденти за всички присъстващи граждани и официални лица, пише още в съобщението на НСО във връзка с обезпечаване на сигурността по време на Празничното Пасхално богослужение в „Александър Невски“.

Проверката на гражданите, желаещи да наблюдават Великденската Света литургия ще бъде осъществявана посредством три пункта: първият пункт ще бъде разположен на ул. „Оборище“ и ул. „19-ти февруари“, вторият пункт ще бъде между ул. „Шипка“ и храм-паметника „Св. Александър Невски“, а третият – на ул. „Оборище“ – участъкът между ул. „Париж“ и храм-паметника „Св. Александър Невски“.

От НСО напомнят на гражданите, които ще присъстват на проявата, че следва да спазват чл. 6, ал. 1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и чл. 23., ал.5 от Наредба № 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична голяма община, която гласи: „При провеждане на масови прояви на обществени места се забранява: внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашило обществения ред, живота и здравето на присъстващите; забранява се посещението на лица в явно нетрезво или неадекватно състояние, както и ползването на предмети, предизвикващи силен шум.“

Служителите на НСО ще извършват проверки на предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана, като проверяват за наличие на огнестрелни и други оръжия, хладни оръжия и остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на мероприятието, поради невъзможността на място да бъде организирано съхраняването им.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама