Оставиха стрелеца от подлеза на „Плиска“ под домашен арест

16:35, 15 апр 17 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийският районен съд е постановил днес мярка "домашен арест" за Мартин Милчев - мъжът, който простреля уличен музикант в подлеза до хотел „Плиска” преди три дни, съобщиха от пресцентъра на съда.

На Мартин Милчев е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда

Припомняме, че в сряда вечерта Мартин Милчев се прибирал у дома си, след като е стрелял в столично стрелбище. От 2012 г. той е картотекиран в стрелкови клуб "Левски-любители", като има спортен пистолет и разрешение за неговото ползване.

Според МВР,  простреляният мъж пък е криминално проявен за извършени кражби, и след стрелбата е бил закаран в "Пирогов" с рана в областта на слабините, но без опасност за живота.

Мартин Милчев също е пострадал при инцидента. Според свидетели на скандала, Милчев бутнал с ръка музиканта, за да му направи път, а той от своя страна го догонил, съборил го на земята и започнал да го удря.

Уличният музикант е признал, че преди инцидента е приел успокоителни и е употребил алкохол.

Самият Мартин Милчев твърди, че реакцията му била в опит за самозащита, като свидетелите на стрелбата го потвърждават, а адвокатът на обвиняемия се закани да обжалва решението на съда.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама