Столично училище със специално дигитално издание на Конституцията на България

12:11, 16 апр 17 25 619 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

На днешната дата 125 СУ „Боян Пенев“ отбелязва Деня на Конституцията със свое помагало за опознаване на върховния закон в България.

Електронният „Кратък пътеводител в света на нашата Конституция“ е адаптиран за нуждите на средношколците и е продължение на инициативата на училището за гражданско образование в действие, която стартира миналата година с успешното провеждане на училищен референдум.

„За нас е изключително важно да формираме гражданско съзнание в учениците още от ранните им години, защото знанията за това как е устроено и работи демократичното общество и какви са правата и задълженията ни в него ще възпитат по-отговорни граждани,“ ззаяви Венелина Николова, заместник-директор на училището.

„Искаме да накараме децата да припознаят историческото значение на този толкова важен документ в контекста на модерното време, в което живеят, и вярваме, че адаптираната ни версия на Конституцията ще им помогне да се запознаят с основополагащия закон на България по един достъпен и забавен начин“, добави тя.

Богато илюстрираният дигитален пътеводител включва кратка история на българските конституции, подробно описание на нашите права и задължения, информация за разделението на властите, речник на специфична терминология, както и допълнителна информация за по-любознателните ученици като държавни отличия и национални символи.

Книжката е със свободен достъп и може да бъде свалена от сайта на училището на адрес www.sou125.com.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама