Спират движението на тежкотоварни автомобили по натоварените пътища утре

14:02, 16 апр 17 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спират движението на тежкотоварни автомобили по най-натоварените пътища на 17 април от 14.00 до 20.00 часа, съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура“.

Целта на ограниченията е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване на водачите в края на четирите почивни дни.

Шофьорите трябва да бъдат внимателни и да карат със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват ограниченията, пътната сигнализация и указанията на “Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Ограничението важи за следните участъци от републиканската пътна мрежа: автомагистралите; път I-1 с. Ребърково – Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково – Своге – София; път I-1 – етапна връзка на лот 2 на АМ “Струма“ при Благоевград – ГКПП “Кулата“; път I-4 п. в. “Коритна“ – Велико Търново – Шумен; път I-5 Русе – Велико Търново; път I-8 ГКПП „Калотина“ – София; път I-9 Варна – Бургас; път II-18 Околовръстен път на град София; път II-99 Бургас – Царево.

Забраната не важи за превозни средства, които транспортират бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност утре – 17 април, от 10.00 часа до 20.00 часа ще има две ленти за влизащите в София на път I-1 (Е-79). Временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел “Даскалово“ до кръстовище “Драгичево“ от км 285+660 (кръстовището за село Рударци) до км 286+847 (бензиностанция “Петрол“).

Алтернативният маршрут на първокласния път през Владая е АМ “Люлин“. Поради продължаващите строително-ремонтни дейности на банкета между км 9 и км 10 на автомагистрала “Люлин“, движението в посока София ще се осъществява в две ленти. 

По време на почивните дни няма промяна във временната организация на движение в тунелите “Ечемишка“ и “Витиня“ на АМ “Хемус“. Трафикът на всички моторни превозни средства се осъществява, както и досега двупосочно в тръбата в посока София.

Ремонтът на десните тръби на тунелите “Витиня“ и “Ечемишка“ е планирано да завърши до края на месец юни. Шофьорите могат да използват и алтернативния маршрут по път I-1 София – Ботевград. В участъка от км 189 до км 215 приключиха ремонтните дейности по пътното платно. Поставени са нови ограничителни системи и хоризонтална маркировка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама