Пореден случай на агресия на пътя, журналисти бити насред магистрала

17:13, 16 апр 17 25 610 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов случай на агресия на пътя у нас този път застигна екип на Нова телевизия. Охранители в две коли са нападнали и пребили на магистрала "Тракия" в петък в служебна кола на телевизията оператора Огнян Пенев и репортерката Мария Милкова.

Петимата нападатели за обявени за общодържавно издирване. Операторът бил засечен от черна кола, а след нея и от втора - и двете със затъмнени стъкла. След като спрели, мъжете от двете коли нанесли удари по лицето на оператора и по автомобила му.

Образувано е досъдебно производство за хулиганство на пътя и за грабеж на телефон, след като мутрите отнели телефона от Мария Милкова, която снимала с него агресията.

Нападението е станало пред очите на десетки свидетели. То е извършено малко след 22.00 ч. в петък на 146-ия км на магистрала "Тракия”.

Огнян изпреварва лек автомобил, когато го застига черна кола със затъмнени стъкла. Тя му присветва да се отдръпне от магистралата. В този момент се появява и втора кола, също със затъмнени стъкла, която ги засича.

"През цялото време се опитваха да ни изтласкат от магистралата. В следващия момент, в който те спряха, изскочиха 6-7 мъже доста едри. Започнаха да удрят по шофьорската врата. Искаха да счупят стъклото и отвориха. Нанесоха ми няколко удара в областта на лицето”, разказа Огнян Пенев пред Нова теленизия.

"Аз се опитах да набера 112. В момента, в който видяха, че съм с телефон, единият го изтръгна от моята страна. Те явно се страхуваха да не сме ги записали. В този момент видях, че те вече го бият. Успях да запазя самообладание и да кажа, че сме журналисти. Това ги спря. Тези хора бяха слезли, за да ни пребият. Облечени в черно, носеха слушалки, което ме навежда на мисълта, че са охрана”, разказа Милкова.

Биячите застанали с колите си така, че спрели цялото движение по магистралата. Хората от спрелите автомобили са станали свидетели на екшъна, но никой не слязъл да им помогне.

"Вероятно ги беше страх. Още по-абсурдното е, че спирайки така цялото движение, можеше да стане верижна катастрофа с много жертви”, допълни Мария Милкова.

Огнян Пенев си е извадил медицинско, двамата с Милкова вече са дали и показания в полицията. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство на пътя и за грабеж на телефон. Нападателите обаче все още не са задържани.

 По данни на полицията към настоящия момент тези лица нямат криминални регистрации, не са и осъждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама