Стартира кампания за безопасни детски площадки в София

16:52, 17 апр 17 25 710 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Гражданската инициатива за безопасни детски площадки в партньорство с АзКметът стартират кампания „Презареди детската площадка!“ в София от днес, 17 април.

За участие в кампанията, гражданите трябват да заснемат и да  “номинират”  своята площадка на платформата АзКметът - мобилно приложение за докладване на градски нередности, комуникация и съвместно управление между гражданите и общините.

Ако съберат подкрепата на повече от 30 съмишленици под своето предложение, ще организираме доброволческа акция.  При опасни уреди или други проблеми, или ако имат други предложения, гражданите могат да изпратят сигнал чрез АзКметът .

Кампанията стартира с акция  на 22 април в кв. Стрелбище, гр.София. Срокът за номиниране на детски площадки за обновяване е от 17 април до15 юни 2017  Доброволческите акции  ще се провесат в периода 22 април – 30 октомври 2017 г.

Гражданската инициатива за безопасни детски площадки е създадена през юли 2016 г. и включва над 700 граждани. Тя обединява родители, които вярват, че безопасността на детските площадки е обща гриежа на държавата, общинските власти и гражданите. Групата се стреми да подобри диалога с общинските и държавни власти по осигуряването на безопасни детски площадки.

Повече информация за кампанията може да се намери във фейсбук страницата на инициативата-https://www.facebook.com/safeplayground.sofia/

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама