Двама от нападателите над екипа на Нова телевизия са заловени

18:07, 17 апр 17 25 608 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама от нападателите над журналистите на Нова телевизия Мария Милкова и Огнян Пенев са задържани на ГКПП „Калотина”. Заловените са Румен Мишев, с прякор Дуката и Стилян Георгиев.

Те се транспортират под конвой към Пловдив, на чиято територия стана нападението. Третият охранител все още се издирва, съобщава Нова, позовавайки се на свои източници.

Съобщава се още, че именно Румен Мишев е човекът, удрял колегата ни Огнян Пенев. Той е известен в Драгоман като част от местна наказателна бригада. Най -любопитна е фигурата на третия мъж, който още се издирва - Р. Ч.

Това е човекът, взел телефона на Мария Милкова. Той има няколко фирми, една от които се занимава с хазарт и има казино по границата. Съдружник е и в тържището за плодове и зеленчуци "Слатина". От МВР отказаха да съобщят официално имената. Всички те работят във фирма „Омега 69”.

Собствеността й е свързана с бившата жена на бизнесмен с прякор Къро. Той пък е сочен като знакова фигура от близкото минало част от високите етажи на групировката ВИС.

 От фирмата изпратиха становище за инцидента на магистрала „Тракия”. В него се казва, че осъждат „остро и категорично агресията по пътищата”.

"Оказваме пълно съдействие на разследващите органи, които, вярваме, правят всичко възможно истината да излезе наяве”, се казва в становището.

 В писмото до медиите се твърди, че служителите им не се укриват и ще се явят, за да дадат показания. В него се подчертава още, че нито един служител не е криминално проявен, както и че фирмата не извършва охрана на частни лица, особено на такива, известни на обществото с прякорите си, а само на имущество на физически и юридически лица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама