Двойно повече пътници на летище София

11:18, 18 апр 17 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преминалите през летище София пътници през март 2017 г. са над половин милион или 515 857, което е с 52% повече спрямо март 2016 г. 

Пътуващите по международни редовни линии са се увеличили с 53%, а по вътрешни – с 60%. 

Ръстът при вътрешните полети се дължи както на активното предлагане на промоционални билети от България Ер, така и на стартирането през последната седмица на март на ежедневните полети до Варна на авиокомпания Wizz Air.

Пътувалите с чартърни полети са с 46% повече спрямо миналата година, което се дължи на удължената програма на зимните туристически полети поради продължителните благоприятни условия за ски туризъм по българските курорти.

През март общият брой на кацащите и излитащи самолети на летище София е 4 663, което е увеличение от 26% спрямо същия месец на предходната година. Ръстът се дължи главно на полетите по международни редовни линии, които са нараснали с 30%.

През март на летище София са обработени общо 1 743 тона товарни и пощенски пратки, което е с 11% по-малко от предходната година. Намалението се дължи на спад в превозите на товарните самолети, докато каргото, превозено с пътнически самолети, е нараснало със 7%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама