Тийнейджър грабна наградата на публиката във фотоконкурс със снимка на Бузлуджа

18:02, 18 апр 17 25 642 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
17-годишният Радослав Свирецов от Бургас спечели след оспорвана надпревара наградата на публиката в онлайн фотоконкурса за младежи „Това е моята Европа“. Снимката на Радослав на връх Бузлуджа, наречена „Космическа връзка“, успя да събере над 1400 харесвания на страницата  на фотоконкурса във „Фейсбук“ - https://www.facebook.com/europeandi.bg/ .
 
Общо 290 младежи се включиха в конкурса „Това е моята Европа“ с над 1100 авторски снимки, които бяха изпратени до  крайния срок на надпреварата - 23.59 часа на 16 април 2017 г. 
 
Предстои компетентно жури да определи кой от участниците във фотоконкурса ще отиде в Брюксел и ще посети централата на Европейския парламент. Ще бъдат избрани и неговите подгласници, които ще получат като награди дигитален фотоапарат и посещение на курс по фотография. Освен победителите, журито ще избере и най-добрите снимки, които да бъдат включени във фотоизложбата „Това е моята Европа” от 2 до 16 май 2017 г. в столичната Градска градина пред Народния театър. Български евродепутати ще връчат наградите на победителите по време на откриването на изложбата.
 
Фотоконкурсът на тема „Това е моята Европа“ се организира от Българското училище за политика „Димитър Паница” като част от проекта „Европа и аз“, който се осъществява с подкрепата на Европейския парламент. Целта му е да провокира интереса и ангажираността на младите българи към работата на Европейския парламент и възможностите за тяхното развитие в рамките на Европейския съюз. 
В рамките на проекта през юни ще се проведе и дискусионен форум на тема: „Ще гласувам ли на следващите евроизбори и защо?”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама