Представиха уникално по рода си партньорство на застрахователни брокери в Централна и Източна Европа и ОНД

19:42, 18 апр 17 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 100 участници от 30 страни чуха презентациите на признати експерти по международно застраховане, общественици от Чехия и членове на REP - Реномиа Юропиън Партнърс на конференция, която събра в Прага водещи застрахователни брокери от 28 страни от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и ОНД. Единствената по рода си партньорска мрежа на застрахователни брокери от Централна и Източна Европа и ОНД - REP, само за миналата година е събрала премии на стойност 766 милиона евро.

Снимка: topnovini.bg Павел Напала - управляващ съдружник в "Реномиа"
„Щастлив съм, че имахме възможност да покажем нашата сила и способности при обслужването на корпоративни клиенти в региона на ЦИЕ“, сподели Павел Напала, управляващ съдружник в Реномиа - най-големия застрахователен брокер в Чехия.
 
„Най-важните операции с частен капитал в региона на ЦИЕ са на стойност между 10 и 100 милиона евро и са осъществени от регионални специалисти в инвестирането, които обхващат няколко страни в региона. Виждам, че гаранционната застраховка става доста интересен продукт при частния капитал, задължително със застраховка отговорност на ръководители и длъжностни лица и застраховка срещу рискове” - заяви Брайан Уордроп, управляващ съдружник в ARX Equity Partners.
 
Презентации на форума имаха представители на Международната финансова корпорация (IFC), Съвета на застрахователните агенти и брокери (CIAB) и Европейската банка за възстановяване и развитие (EBRD).
 
Освен въпроси свързани със застраховането, пред участниците бяха представени и тенденциите в икономиката и дигитализацията в региона на ЦИЕ. Икономистът Алеш Мичъл и експертът по цифровизация Филип Дрималка, и двамата от Чехия, изнесоха лекции в областите им на компетентност.
 
Снимка: topnovini.bg Иржина Напалова - изпълнителен директор на "Реномиа". През 2012 г. е избрана за председател на Асоциацията на застрахователните брокери в Чехия.
 
„През последните десет години БВП в Централна Европа нарасна със 62%, а в Балтийския регион – със 78%. Подобен ръст отбелязаха и брутните записани премии – в Централна Европа с 53%, а в Балтийския регион със 77%. За сравнение, ръстът в източноевропейските страни беше приблизително два пъти по-голям отколкото в западноевропейските” - посочи във връзка с пазара Алеш Мичъл, икономически експерт и консултант на чешкия министър на финансите. 
 
Групата Реномиа през 2016 г. събра самостоятелно рекордна сума премии на стойност 307 милиона евро. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама