Дарина Сарелска пред Topnovini.bg: Не изпитвам вина и спя спокойно

16:51, 19 апр 17 25 Автор:

Материали и разследвания на Васил Иванов не са спирани. Това заяви пред topnovini.bg директорът на "Новини и актуални предавания" в Нова телевизия Дарина Сарелска. Тя отнесе недоволството и нападките на доскорошния си колега в медията Васил Иванов за налагане на цензура и спиране на журналистическите му разследвания. Вчера той напусна заради цензура и обяви решението си във Фейсбук. Късно снощи заради разкрития за цензура в Нова телевизия bTV отказа да излъчи "Шоуто на Слави", в което разследващият журналист бе гост. За конфликта между Иванов и довчерашният му работодател - Нова Броудкастинг Груп репортер на Topnovini.bg разговаря с Дарина Сарелска.

Госпожо Сарелска, как се чувствате след разразилия се скандал?

- Много добре се чувствам. Не изпитвам никаква вина. Чувствам се отговорна пред екипа, че не развенчах по-рано образа на Васил Иванов и не говорих гласно за неговите разследвания, че трябва да са по правилата. Съжалявам, че толкова време измина преди от екипа да повдигнат въпроса за начина на разследванията му. Чувствам се отговорна, защото в този случай са замесени и колегите му. Но не изпитвам вина и спя спокойно.

Защо тогава има обвинения за цензура към Вас?

- Процедурите, които имаме съществуват отдавна и те не позволяват злоупотреба. Решението кой материал за излезе не е в ръцете само на един човек. Аз, за разлика от него (Васил Иванов - бел.ред.) не правя записи на разговорите с колегите си.

Имали ли сте нареждане от по-високо ниво да спрете негови журналистически разследвания?

- Не са спирани негови материали. Никога и от никого не съм получавала инструкции. 

След случилото се мислили ли сте за оставка?

- Не, защото имам 100-процентовата подкрепа на компанията. 

Какво ще предприемете след всички обвинения към Вас?

- Ще заведа дело срещу Васил Иванов за клевета и уронване на престижа.