„Кой се страхува от Юлия Кръстева?“ и „Елис“ откриват Master of Art

08:48, 20 апр 17 / Култура 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Второто издание на фестивалът, посветен на документални – късометражни и пълнометражни филми за изкуство, се открива официално днес с прожекции в кино „Люмиер Лидл“ в столицата. Лентите, с които събитието стартира, са две. В 18:00 часа ще бъде представена прожекцията на „Кой се страхува от Юлия Кръстева“, заглавие за което Topnovini.bg вече ви разказа.

Снимка: Организатори на събитието

В него журналистката Искра Ангелова ще запознае българските зрители с едно от най-големите световни имена в семиотиката – философът, психоаналитикът и писател Юлия Кръстева. Придобила международна слава с трудовете си, Кръстева остава почти непозната у нас. Искра Ангелова поправя тази несправедливост, дърпайки завесата пред личността на една от най-успелите жени на нашето съвремие.

Два часа по-късно – от 20:00 часа, отново в „Люмиер Лидл“ публиката ще може да изгледа филма „Елис“, който разказва забравената история на имигрантите, построили Америка. Това е историята на призраците от миналото на нашите страни, инвидуалностите, избягали от бедността, дискриминацията и диктаторствата, заради шанса за нов живот.

Тази история по тайнствен начин предвещава съдбата на тези, които в момента търсят същите възможности и безопасност в тази страна и в други краища на света. Късометражният филм е с участието на Робърт де Ниро и е написан от носителя на „Оскар” Ерик Рот. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама