ЦСКА набеляза интересни цели за привличане от лятото

12:09, 20 апр 17 / Спорт 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният скаут на ЦСКА Велизар Димитров е харесал двама играчи за лятната селекция на „червените". Става дума за крилото на Ференцварош Герго Ловренчич и защитника на Вашаш Жолт Корчма, твърди вестник “Меридиан Мач”.

Бившата звезда на “армейците” e изгледал на живо срещата между двата тима в Будапеща, завършила 2:1 за Вашаш. Ловренчич е национал на Унгария, като дори бе част от състава на „маджарите" на Евро 2016. Той е крило, но може да играе и като бек. 28-годишният футболист е играл за Будафоки, Печ, Ломбард-Папа, Лех Познан, а от лятото е собственост на Ференцварош. Той обаче много трудно може да бъде привлечен на „Българска армия", защото има договор с унгарския гранд до 2019 г., а освен това струва около 700 000 евро.

Жолт Корчмар обаче има договор с Вашаш само до лятото. 28-годишният защитник е оценяван на 650 000 евро. Той има 24 мача за Унгария, а кариерата му е преминала през тимовете на Уйпещ, Бран, Гройтер Фюрт, а във Вашаш играе от миналото лято. Корчмар е централен защитник, но може да действа и като бек и дефанизвен халф.

На „Армията" вече работят усилено по лятната селекция, като в полезрението им освен гореспоменатите унгарски национали попадат играчи от няколко европейски и южноамерикански първенства.

Освен това ЦСКА проявява интерес и към играч от второто ниво на френския футбол. Името му се пази в тайна, но става въпрос за ляво крило. В Борисовата градина се изгледали няколко изяви на футболисти на видеозаписи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама