• Снимка: СК "Алегро"-Търговище

Над 200 грации от цялата страна ще участват във Втория Републикански турнир по художествена гимнастика за купа „Мини Алегро Къп“. Турнирът ще се проведе в Търговище през почивните дни, 22-23 април.

Снимка: СК "Алегро"-Търговище

Надпреварата ще започне в събота от 14:30 ч. в спортна зала „Дечко Стефанов“ в града. По график в първия ден ще се състезават индивидуално деца, родени 2009 и 2010 г., в категории А и Б, и девойки младша възраст, в А и Б категории.

Официалното откриване на турнира е в събота от 19:00 ч., когато ще се състои и награждаването при индивидуалните съчетания.

Във втория ден на турнира сили ще мерят ансамбли  2009 и 2010 г. А и Б категория, девойки младша и девойки старша възраст А и Б категория, индивидуалната надпревара ще е при 2007 и 2008 г. А и Б категория.

Снимка: СК "Алегро"-Търговище

Най-малките дарования са 4-годишните Самира е Ейлин. Те са представителки на домакините на турнира СК „Алегро“ – Търговище.

Две грации от Шумен също ще вземат участие като състезателки за клуб „Алегро“ – Търговище.

Главен съдия на турнира е Деспа Кателиева, директор и координатор на националните отбори по художествена гимнастика в България.

В края на състезанието призьорките ще получат грамоти и медали.

Организатори на турнира по художествена гимнастика са Българската федерация по художествена гимнастика и СК „Алегро“  гр. Търговище, чиито създател е треньорът Светлана Куюмджиева.

Спортен Клуб “Алегро” съществува от 1997 г. В него тренират над 60 деца от различни възрастови групи. Много от звездите в националния отбор по художествена гимнастика на България са тръгнали именно от този клуб, сред които  Филипа  Сидерова – 1 сребърен  и  2 бронзови  медала  от Европейското  Първенство  през 2006 г. в  Москва. Стефани  Траянова  и Елена  Тодорова, които през 2007 г.  бяха  включени  в националния  отбор  ансамбъл  девойки и др.

Днес клубът има своите нови малки надежди в лицето на грациозните Рая  Великова, Гергана Стефанова, Стефани  Касабова, Нелина  Турлакова, Никол  Калайджиева, Пресиана  Неделчева, ЕленаМаринова, Сандра Радева, Савелия Христова, Данайа Стойкова, Кристияна  Петрова.

 

 

 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно