• Снимка: официална страница на ДАЗД

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) стартира днес поредица от срещи с посланиците на всички чужди държави у нас. Първата такава е била с д-р Наргиз Гурбанова, Доктор на философските науки, Извънреден и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България.

Тя се състояла в сградата на ДАЗД и двете страни са поели ангажимент за активен обмен на информация и на експерти по отношение на правенето на политика за деца. Това съобщават от пресцентъра на агенцията.

Госпожа Кънева е запознала д-р Наргиз Гурбаванова с трите приоритета, които ДАЗД си е поставила за 2017г., а именно: утвърждаването на модела за детско участие в обществения и политически живот, разгръщането на политиките за деца за всички деца и въвличането на професионалните общности, казват от ведомството.

Оттам съобщават още, че Офелия Кънева е представила на посланик Гурбанова Националната програма за закрила на детето за 2017 година. Програмата ще бъде преведена на английски език и изпратена на д-р Наргиз Гурбанова, която от своя страна се ангажира да я изпрати на правителството в страната си. По този начин, по модел на българската Национална програма, ще бъде изготвена първата програма за закрила на детето в Азербайджан.

И от двете страни е бил споделен интересът по отношение на стимулиране на детското участие в правенето на политика за деца. Д-р Наргиз Гурбанова е поела ангажимент за гостуване на децата от Съвета на децата към ДАЗД в посолството на Азербайджан в България като домакинството ще се състои във второто полугодие на 2017г.

Председателят на ДАЗД и д-р Наргиз Гурбанова са се договорили и за обмен на експерти от неправителствени организации, от представители на местната власт, както и на специалисти от академичната общност, завършват от пресцентъра на ДАЗД.

 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно