Инициативният комитет пак се събира за спасяването на 139 ОУ в столичния "Лозенец"

15:38, 20 апр 17 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инициативният комитет за спасяването на столичното 139 ОУ "Захари Круша" се събира отново утре. Преди месец се разбра, че част от терена на училището е продаден на частник. На събирането трябва да се реши какви са следващите стъпки, за да остане непокътната собствеността на основното училище. От инициативния комитет са се разровили и са открили документи, които доказват, че продадения терен е бил държавна собственост . Деактуван е като публична общинска. При смяната на статута на частна общинска собственост има забележка, която обаче е останала "незабелязана" от някой чиновник.

"Имам обещанието на кмета Йорданка Фандъкова, че проблемът ще се реши и собственикът ще бъде обезщетен. Районният кмет на "Лозенец" Любомир Дреков също прави всичко, което е във възможностите му, за да се запази собствеността на училището", каза пред topnovini.bgдиректорът на 139 ОУ Румяна Дончева.

Когато собственикът купува имота, през декември 2016 г., изобщо не подозира, че ще има проблеми с училището.

Topnovini.bg научи, че кметът на район Лозенец вече е в преговори с бизнесмена за обезщетение. Все още обаче не е намерен друг терен, с който за бъде заменен настоящия.

До момента директорът на училището има подкрепата на инициативен комитет, родители, общински съветници и кмета на Столична община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама