Задържаха 13 българи, заподозрени в каналджийство и изнудване

16:00, 20 апр 17 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Криминалисти на ГДНП установиха и задържаха 13 български граждани, заподозрени в каналджийство и изнудване.

В резултат на предприети професионални и светкавични действия, в Свиленград и София са задържани общо 13 български граждани, съпричастни към извършено изнудване на семейство от Ирак, съобщиха от МВР.

Чужденците, които на 16 април т.г.преминали нелегално границата ни с Турция, били засечени на зелената граница със 7-годишното им дете. Те обяснили, че каналджии са отвлекли едногодишната им дъщеря. Заедно с тяхна роднина и други нелегални мигранти , качили детето в автомобил и го отвели на неизвестен адрес, а после започнало изнудването за пари.

След сигнала, стартирали и незабавни оперативни действия на територията на Свиленград , където криминалистите задържали 9 български граждани, заподозрени за участие в извършеното престъпление. В хода на операцията, на територията на София, криминалистите засекли автомобил,в който заедно с осмината чужденци било открито и детето. Спряна е и ескортиращата ги кола. Задържани са четирима мъже от Харманли, които са оказали яростна съпротива при ареста.

Работата по образуваните две досъдебни производства – за изнудване и незаконно подпомагане на чужденци продължава под надзора на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама