Злато и бронз за България още на старта от ЕВРО2017 по таекуон-до

18:32, 20 апр 17 / Спорт 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България спечели злато и бронз още в първия ден на Европейското първенство по таекуон-до, съобщава www.sofia2018.bg. Александра Славчева грабна титлата в дисциплината „Специална техника“ при девойките, като остави след себе си сочената за абсолютна фаворитка представителка на Румъния. Това съобщи БГНЕС. Александра е от София, от школата на „Левски“ към Централния полицейски таекуон-до клуб и показа завидни умения в скачането и чупенето на дъски на високо.

Другият медал за България на шампионата в зала „Арена Армеец“ бе спечелен от Михаил Димитров. Юношата II дан черен колан стигна до бронза в дисциплината „Форма“, като неговото отличие също се прие от специалистите за изключително постижение.

Първенството бе открито тази сутрин с тържествена церемония и богата фолклорна програма с танците на ансамбъл „София 6“. Четиридневните изпълнения в най-голямата спортна зала на България ще предложат уникално шоу от атракции в най-мащабния шампионат в историята с 31 държави участници, 592 състезатели и над 1000 ангажирани в събитието.

„За мен е чест да поздравя участниците и гостите в това престижно събитие, гордеем се с факта, че нашия град е домакин на шампионата, който поставя рекорди по участие и популярност. София е определена за Европейска столица на спорта през 2018 г. и подобни събития допълват авторитета на града, в който се стремим да предоставим още и още възможности за спорт и активен начин на живот. Пожелавам успех и приятни дни в българската столица София,“ с тези думи към участниците се обърна Дончо Барбалов, зам-кмет на София и член на Управителния съвет на Фондация „София – Европейска столица на спорта“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама