Сашо Дончев: Цацаров ми намекна, че съм подслушван

09:51, 21 апр 17 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Когато предложих личния си номер на главния прокурор, за да си общуваме без посредници, той ми каза "Нали не се съмнявате, че кореспонденцията и телефона ви се контролират", но отрече това да са "неговите хора", а други специализирани звена в държавата".

Това обяви в интервю за Би Ай Ти Дончев, като отрече твърденията на Цацаров, че е неин инициатор. По думите му срещата между него и главния прокурор Сотир Цацаров е била организирана от члена на Изпълнителното бюро на БСП, бизнесмена Георги Гергов и се е провела в офиса му в ЦУМ. Самият Гергов е присъствал на срещата през цялото време.

Бях поканен на срещата от Георги Гергов. В събота, на 18 март Гергов ми се обади по обяд и дали е възможно да се видим в понеделник. Срещата се състоя на 21 март, във вторник, като си мислех, че Гергов има искреното желание да изчистим някакви недоразумения", разказа Дончев.

След нея Сашо Дончев е разказал на журналиста от Би Ай Ти Сашо Диков за срещата, а на следващия ден Дончев е получил есемес от от Гергов, който гласял "Много говориш по телефона", признава Дончев. Според него Гергов е направил това "от добри чувства".

Издателят обясни, че е подал запитване до бюрото за контрол на СРС, за да получи информация за това на какво основание го подслушват. По думите му на срещата самият Цацаров му дал да се разбере, че телефонът и коресподенцията му се контролират. Но уточнил, че това не се прави от негови подчинени, а от други институции.

“Но когато Цацаров започна разговор с това "Защо го правите? Имате хубав бизнес, защо ви е необходимо", тогава разбрах какъв е замисълът на срещата", коментира Дончев.

Той изрази задоволство, че разговорът с Цацаров, зааписан на видео, е предизвикал такава реакция, защото това му връща вярата, че в България е възможна промяна. Дончев каза, че ако има разследване, е готов да свидетелства и ще разкрие всички детайли, които помни за тази среща.

Дончев отрече да има връзка с лидера и да е финансирал Движение "Да, България". "Никога не съм финансирал политически партии", декларира той. "Аз имам проекти, с които да съм полезен на обществото. Подарих на обществото едно училище за 23 млн. лв., повече от 20 години му подарих свободен вестник. Помагам на хората, които действително имат нужда", добави той.

По думите му има приемственост между хората, които "сега реализират новите схеми за принуда със стария репресивен апарат". Според него рекетирането на бизнеса е намаляло, но са намалели и предприемачите. "Свободата означава липса на натиск, на насилие от страна на държавата към гражданите. И е недопустимо, когато овластен с нашите права държавен чиновник си позволявада упражнява натиск върху свободни граждани", категоричен е той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама