Столична община дава посадъчен материал за освежаване на детските площадки

12:00, 21 апр 17 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„В рамките на пролетното почистване „София чисти“ 2017, Столичната община, чрез Столичния инспекторат, е готова да предостави материали – включително и посадъчен материал, за да подкрепи доброволческата инициатива за освежаване на детски площадки „Презареди детската площадка“. Столичното кметство оказва подкрепа на всички инициативи за подобряване на междублоковите пространства и като цяло на средата, в която живеем.
 
След 28 април, когато е официалният край на пролетното почистване съдействието ще продължи, а също и насърчаваме на доброволчеството на гражданите за подобряване и поддържане на средата, в която живеем. "Вярваме, че взаимното участие през цялата година, не само по време на кампании, е в основата на това да имаме един още по-зелен и хубав град“, коментира зам.-кметът по екологията в София Йоана Христова. Тя имаше среща с представители на Гражданската инициатива за безопасни детски площадки.
 
Към момента над 6000 доброволци са се включили чрез различни инициативи в пролетното почистване. Христова насърчи представителките на Гражданската инициатива за безопасни детски площадки, да продължат да се информират от сайтовете на районните кметства за конкретните планове, свързани с изграждане или реконструкция на детски площадки в отделните райони на Столична община, както и да изразяват активна гражданска позиция по тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама