Доброволци засаждат 3000 дръвчета в Западен парк

12:46, 21 апр 17 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
3000 дръвчета ще бъдат засадени от доброволци на 22 април (събота) в Западен парк, София, в рамките на Национална залесителна кампания - пролет 2017, организирана от инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“, похвалиха се организацията. Това събитие е уникално, защото е първото, което се организира в партньорство със Столична община, в сърцето на града.
 
Снимка: „Когато станем 100 000 ще посадим гора“
 
От „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ и общината сърдечно канят всеки желаещ да посади дърво, в 10:00 ч. и осигуряват фиданки и инструменти. Засаждането ще е в незаконно изсечената част на Западен парк, която отново ще бъде красива и зелена. Можете да видите пълна информация във Facebook и на www.gorata.bg
 
„Всеки човек в живота си трябва да засади поне едно дърво, да построи къща и да отгледа дете“, казва българска поговорка, а за дърветата времето е идеално.
 
Това е първото съвместно събитие на инициативата и Столична община, но от двете организации обещават, че ще има и други. Още следващата седмица ще засаждат стотици дървета до приюта за кучета в Горни Богров, а след това  във и около зоопарка. Подготвят се и мащабни действия за есента, в това число и цели горски масиви, които да подобрят качеството на атмосферния въздух и да направят София по-зелена, по-чиста и по-приятна.
 
Снимка: „Когато станем 100 000 ще посадим гора“
 
„Това е едно партньорство, от което печелят всички жители на София, радваме се, че Столична община прие отправеното им предложение за партньорство, в което ние даряваме и засаждаме дървета и зеленина на предоставени от тях терени, спазвайки всички закони и добри практики. Хубаво е, че заедно действаме, за да направим града, в който живеем по-красив, по-зелен, по-чист, по-добър за нас и за децата ни. Вярвам, че ние правим света, в който живеем и  след като знаем проблемите, заедно можем да сме част от решението“ – сподели с нас Никола Рахнев, създател на инициативата.
 
С тези няколко заключителни, за пролетта, събития и подарените над 30 000 дръвчета на над 300 училища, детски градини и деца от цялата страна, засадените от инициативата дървета ще надминат 225 000, а от „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ си поставят за цел да засадят 1 милион дървета в цялата страна, в следващите 5 години и приканват „Включете се и Вие – ние заедно правим света, в който живеем!“
 
Снимка: „Когато станем 100 000 ще посадим гора“
 
Кампанията, а в частност и това събитие се реализира с подкрепата и на МЗХ, които предоставят част от дръвчетата, както и с медийната подкрепа на Нова телевизия, но най-вече чрез ръцете и сърцата на хиляди добри хора. Организаторите благодарят от сърце на всички тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама