• Снимка: „Когато станем 100 000 ще посадим гора“
3000 дръвчета ще бъдат засадени от доброволци на 22 април (събота) в Западен парк, София, в рамките на Национална залесителна кампания - пролет 2017, организирана от инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“, похвалиха се организацията. Това събитие е уникално, защото е първото, което се организира в партньорство със Столична община, в сърцето на града.
 
Снимка: „Когато станем 100 000 ще посадим гора“
 
От „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ и общината сърдечно канят всеки желаещ да посади дърво, в 10:00 ч. и осигуряват фиданки и инструменти. Засаждането ще е в незаконно изсечената част на Западен парк, която отново ще бъде красива и зелена. Можете да видите пълна информация във Facebook и на www.gorata.bg
 
„Всеки човек в живота си трябва да засади поне едно дърво, да построи къща и да отгледа дете“, казва българска поговорка, а за дърветата времето е идеално.
 
Това е първото съвместно събитие на инициативата и Столична община, но от двете организации обещават, че ще има и други. Още следващата седмица ще засаждат стотици дървета до приюта за кучета в Горни Богров, а след това  във и около зоопарка. Подготвят се и мащабни действия за есента, в това число и цели горски масиви, които да подобрят качеството на атмосферния въздух и да направят София по-зелена, по-чиста и по-приятна.
 
Снимка: „Когато станем 100 000 ще посадим гора“
 
„Това е едно партньорство, от което печелят всички жители на София, радваме се, че Столична община прие отправеното им предложение за партньорство, в което ние даряваме и засаждаме дървета и зеленина на предоставени от тях терени, спазвайки всички закони и добри практики. Хубаво е, че заедно действаме, за да направим града, в който живеем по-красив, по-зелен, по-чист, по-добър за нас и за децата ни. Вярвам, че ние правим света, в който живеем и  след като знаем проблемите, заедно можем да сме част от решението“ – сподели с нас Никола Рахнев, създател на инициативата.
 
С тези няколко заключителни, за пролетта, събития и подарените над 30 000 дръвчета на над 300 училища, детски градини и деца от цялата страна, засадените от инициативата дървета ще надминат 225 000, а от „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ си поставят за цел да засадят 1 милион дървета в цялата страна, в следващите 5 години и приканват „Включете се и Вие – ние заедно правим света, в който живеем!“
 
Снимка: „Когато станем 100 000 ще посадим гора“
 
Кампанията, а в частност и това събитие се реализира с подкрепата и на МЗХ, които предоставят част от дръвчетата, както и с медийната подкрепа на Нова телевизия, но най-вече чрез ръцете и сърцата на хиляди добри хора. Организаторите благодарят от сърце на всички тях.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно