"Благуните" учат децата как да бъдат добри

15:49, 21 апр 17 / Култура 25 723 Шрифт:
Автор: Златина Петкова

Симпатичните герои от първия български куклен сериал “Благуните”, които всяка вечер в продължение на два сезона пожелаваха “Лека нощ” на децата от телевизионния екран, тръгват на мини турне из страната със спектакъла „Още един прекрасен ден“. Първото представление ще се играе пред софийска публика на 23 април в салона на “Театро” от 11.00 ч. Специално за читателите на Topnovini.bg повече за любимите герои на децата ни разказа авторът и режисьор на постановката Илиян Илиев.

„След успеха, който сериалът постигана по телевизията, ние го качихме в интернет, където имаше страшно много гледания – над 2 милиона до този момент, затова решихме да направим спектакъла. По този начин даваме възможност на децата и родителите им да видят героите и на живо“ - сподели Илиев.

Според него, успехът на “Благуните” сред най-малките се дължи на това, че образите в него носят позитивно послание:

„Характерите в сериала са много ярки. Героите са положителни, те попадат в различни ситуации, а по начина, по който излизат от тях, децата могат да разберат кое е добро и кое - лошо. Всеки епизод разисква определена тема, а в театралния вариант избрахме и някои от най-гледаните и слушаните песни в интернет. Разбира се, има и нови изпълнения, фабулата също е различна, но запазихме същите кукли, като ги адаптирахме за сцена.

Колкото до онова, с което постановката се отличава от останалите у нас, режисьорът обясни:

"На първо място, се отличаваме по куклите. Никога досега не е правен такъв театрален спектакъл с кукли, в които влизат хора., които издържат 53 минути с тези костюми. Построихме и огромен декор, какъвто от доста време не съм виждал.“

Режисьорът е на мнение, че има смисъл децата да се срещнат на живо с "Благуните", защото:

„Представлението ще създаде у малките зрители приятни емоции. То ги възпитава и учи на естетика. Всичко е цветно, огромно, пищно, с много песни, написани от Дими от P.I.F. специално за нас.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама