Сливат ДГ №61 с №62 в столичния ромски квартал "Христо Ботев"

13:39, 22 апр 17 25 2618 Шрифт:
Автор:

Нов скандал в Столична община може да се разрази с пълна сила, след като общинските съветници решиха да слеят две детски градини в София. Проблемът не е, че те ще бъдат обединени, а това, че малчугани от Слатина и Редута ще трябва да ги водят на градина в ромския квартал "Христо Ботев". За скандалното решение потвърдиха общинари пред topnovini.bg

Решение 198 на СОС от 6 април 2017 за преобразуване чрез сливане е взето на последната сесия на общинските съветници в София. Докладът е изготвен от зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов. Според него преобразуването трябва да стане чрез сливане на детска гадина №61 "Шарено петле" с №62 "Зорница" в ромския квартал.

От вчера родителите на децата в "Шарено петле" събират подписка, че са против това решение. Всички те са категорични, че ако не се спре това сливане ще предприемат протестни действие. Според решението на СОС децата им трябва да ходят на градина в ромската махала през летните юни и юли в така наречените дежурни групи.

Тopnovini.bg научи, че директорът на "Шарено петле" е пред пенсия и наследничката, която още не е избрана, ще трябва да понесе родителското недоволство за преместването на малчганите в ромската махала "Христо Ботев". 

Снимка: Topnovini.bg

"Здравейте! Във връзка с решение на СОС за обединението на ДГ №61 с ДГ №62 ви информирам, че в понеделник (24 април) от 12 часа, ще има открито заседание на СОС по този повод. Който има възможност и желание може да присъства и да подкрепи нашето искане да запазим името и номера на детската градина и бъдем основна сграда", призова в профила си във фейсбук учителката от "Шарено петле" Виолина Котева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама