Пуснаха тайна подписка за оставане на проф. Дашева за министър на спорта в "Борисов3"

14:53, 22 апр 17 25 691 Шрифт:
Автор:

Тайна подписка обикаля спортните федерации и известни спортисти.  Тя е за оставането на служебния спортен министър проф. Даниела Дашева на поста си и в редовния кабинет на "Борисов 3". С телефонно позвъняване се призовават шефове на български спортни федерации и известни спортисти да подкрепят проф. Дашева, съобщиха за topnovini.bg от спортните среди. Все още не е ясно от кога и от кой е тръгнала въпросната подписка. Преди да сложат парафа си обаче първо по телефона проучват настроението на спортните шефове. 

За три месеца в служебния кабинет на Огнян Герджиков името на спортния министър не се чу нито веднъж, свързано с дейност за благото на спорта. Проф. Дашева обаче си направи приличен пиар за тези 3 месеца. Присъства на Световната купа по сноуборд в Банско. Появи се на тенис-турнира Гаранти Коза, присъства във ВИП-ложата, на награждаването и се снима с Григор Димитров. Тя беше единственият министър от кабинета "Герджиков", който не откри нито едно нарушение в спортното министерство и на предшественика си Красен Кралев. Спокойно направи тримесечно возене в служебен автомобил и не откри нито една нередност на обществените поръчки в ММС или пропуск в работата на инспектората. 

В същото време пък някои от федерациите се тресат от скандали, други се радват на 25 членен УС, чиято дейност е единствено да назначава и маха изпълнителни директори и генерални секретари. Трети пък се борят до изнемогване с липса на материална база за тренировки. Ама какво от това, нали Дашева всяка сряда е на заседание на МС. Някой да е чул нещо да е внесла или предложила за спорта? Човек да си помисли, че в родния спорт всички цветя, червени килими, медали и снимки.

Събирането на подписката обаче не е нейно ноу-хау. То е на бившия спортен министър Васил Иванов-Лучано. Щом Огнян Герджиков оглави служебния кабинет Лучано намери съмишленици, които организираха инициативен комитет и тръгнаха с листа хартия да събират подписи да станел служебен министър на спорта. По-късно се оказа, че е бил подведен от самият служебен премиер, с когото бяха съпартийци в НДСВ. И със подписка Лучано не получи поста. В крайна сметка проф. Даниела Дашева удари малкия джакпот. Ако наистина остане и в кабинета на "Борисов 3", е това вече си е сериозен джакпот!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама