Драгомир Стойнев: БСП винаги ще сочи грешките на управлението

12:28, 23 апр 17 / Политика 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„БСП винаги ще сочи грешките на управлението, ние няма да мълчим. Един от последните случаи е със заразената вода в Хасково. Големият проблем тук е, че е имало прикриване на информацията от страна на правителството на ГЕРБ заради предстоящите избори.” Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев. Той смята, че е странно- държавният санитарен здравен инспектор Ангел Кунчев да е в листата на ГЕРБ и то не къде да е, а точно в област Хасково. Стойнев отбеляза, че БСП е предложила анкетна комисия, в която да вземат участие всички политически сили и да се изяснят фактите около случая.

Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” обясни, че още от първия ден на работата на Народното събрание ГЕРБ отстъпват от предизборните си обещания. „На нас, като опозиционна сила, няма как да не ни прави впечатление отстъпването от предизборните обещания на управляващата партия. Ние с първите законодателни инициативи започваме да спазваме нашите предизборни обещания. Патриотите също отстъпват. Те искаха 300 лв. минимална пенсия, а сега, след изборите - 200 лв. Няма да има преизчисляване на пенсиите, няма да се увеличава съставът на МВР и Министерство на отбраната. Това те са заявявали пред хората, това са техните предизборни обещания. И когато още първия месец започнеш да отстъпваш от тези обещания, няма как ние да не ги критикуваме”, посочи Стойнев. 

За увеличението на цената на газта, Драгомир Стойнев заяви, че е много странно защо, когато е постъпило искане в КЕВР от страна на „Булгаргаз” за увеличение на цената на газта с 13-14%, комисията отхвърля това предложение, но като са минали изборите, се предлага цената да се увеличи двойно, вероятно, за да се компенсира искането на „Булгаргаз” от януари месец. „Когато е постъпило искането, през януари месец е било нормално да се увеличи цената, само че тогава ще се натоварят потребителите и с оглед на изборите, КЕВР може би преценява, че трябва да се отложи това увеличение”, обясни бившият енергиен министър.

По повод случая с Георги Гергов, Драгомир Стойнев каза, че той сам е взел решение да се оттегли от ИБ на БСП. „Аз мисля, че ние сме най-демократичната партия, в която се изслушва мнението на всеки един.  Имаме си заседания, на които се взимат решения”, обясни Стойнев. Той каза също, че Георги Гергов е партиен човек, с много дълъг стаж, който много добре познава партията и е взел най-правилното решение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама