От днес тръгват новите швейцарски трамваи

08:05, 24 апр 17 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник министър-председателят по европейските фондове Малина Крумова и посланикът на Швейцария в България Н. Пр. Денис Кнобел ще участват във въвеждането в движение на първите трамваи, дарени по линия на българо-швейцарската програма за сътрудничество. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Първият курс на новите трамваи ще  започне от площад „Възраждане“. 

Общо 28 трамваи ще бъдат доставени в столицата до края на годината, като първите четири вече са готови за въвеждане в движение след необходимата им адаптация за работа в София. Втората доставка от осем трамваи пристигна в депото на „Столичен електротранспорт“ преди дни. 

Целта на проекта „Модернизирани трамваи за град София” е да се подобри качеството и достъпността на услугите в обществения транспорт на града. Общата стойност на проекта е 3 млн. швейцарски франка, от които швейцарската страна покрива 85% (2 550 000 швейцарски франка). Трамваите са предоставени безвъзмездно от Швейцария за софиянци, което за пореден път засвидетелства доброто сътрудничество между двете страни. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама