Днес връчват наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев"

09:23, 24 апр 17 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес  за осма поредна година ще се състои официалната церемония за връчване на наградата за полет в изкуството – кулминация в творческата годишна работа на Фондация „Стоян Камбарев”. За първи път събитието ще гостува на сцената на “Théatro” (ул. „Върбица” №12), съобщиха от Столична община. Началото ще бъде дадено в 19:00 часа. Официалната церемония за връчване на наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев” е част от календара на културните събития на Столична община за 2017 г. 

Наградата, носеща името на незабравимия театрален режисьор, се утвърди като един от най-чаканите и престижни призове за млади творци в България. Уникалността ѝ се състои в това, че тя не е строго профилирана в конкретна арт сфера, а обхваща широка селекция от талантливи млади артисти в различни области на изкуството. 

Победителят ще получи красивата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3 000 лв. Кой ще спечели голямата награда определя жури, в което влизат членовете на Фондация „Стоян Камбарев” начело с Председателя на УС Деси Тенекеджиева. Но не само победителят ще има стимул за висок полет в изкуството – всички получават сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни техни проекти, както и много парични и предметни награди. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама