Дават 30 000 лева на студенти за обучение в чужбина, ако след това се върнат в България

12:24, 24 апр 17 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сдружение „Тук-Там“, със своя фонд за стипендии, подкрепя мотивирани българи, които искат да продължат образованието си в чужд университет и след това да се върнат да работят за България. През 2017 проектът, наречен "Иди, учи и се върни", за втори път ще даде стипендии, като тази година те ще бъдат 3 на обща стойност от 30 000 лв за образователна степен магистър. Това съобщават организаторите на събитието.

От Сдружение „Тук-Там“ вярват, че положителната промяна тук в България зависи от нас и можем да я постигнем, черпейки опит и от там. Изключително ценни за цялото ни общество могат да бъдат знанията, които студентите придобиват в университети на световно равнище; уменията, с които се сдобиват при стажовете си в чуждите компании, както и разширеният мироглед, който развиват при общуването си с хора от цял свят, казват още те.

Освен финансовата подкрепа и възможността да получат образование в чуждестранен университет, одобрените кандидати ще бъдат подкрепяни от „Тук-Там“ за бъдещото им професионално развитие, ще бъдат популяризирани сред контактите на организацията и ще станат част от общност на млади професионалисти с опит или образование в чужбина.

Средствата за стипендиите са събрани чрез индивидуални и корпоративни дарения, част от crowdfunding кампанията “Сговорна дружина носи опит от чужбина”. В нея са се включили 116 човека и две компании. Посолството на САЩ в София за втора година също е подкрепило финансово комуникационната кампания на фонда.

Миналата година проектът е бил подкрепен от трима души с общо 11000 лв за магистратурите им в Харвард, Кеймбридж и Марбург. На тях скоро им предстои завръщане в България, казват още от „Тук-Там“.

За да вземете участие в конкурса, трябва да отговаряте на следните условия.

  • Имате само българско гражданство

  • Притежавате бакалавърска степен, придобита между 1 януари 2012 и 31 юли 2017

  • Можете да предоставите потвърждение за прием в университет към 31 юли 2017 с начална дата на курса на обучение през 2017

  • Можете да докажете достатъчно ниво на владеене (B2 или по-високо) на езика, на който ще се провежда обучението

Крайният срок за кандидатстване е 24 май, а пълните условия можете да бъдат видени на http://fund.tuk-tam.bg/.


 


 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама