„A Song for You“ от Камелия Тодорова и Живко Петров Трио

14:04, 24 апр 17 / Култура 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Легендата на джаз и поп музиката у нас - Камелия Тодорова, ще вземе участие във фестивала Sofia Jazz Peak с концерта „A Song for You“. На 26 април, заедно с музикантите от Живко Петров Трио (JP3), тя ще изпълни любими джаз стандарти, блус и поп хитове, както и някои от своите най-популярни песни, с които остави трайна следа в българската музика. Аранжиментите за глас и джаз трио са подготвени от Живко Петров. Концертът ще се състои в зала „България“ от 19:30 часа. Събитието е включено в програмата и на „Европейски музикален фестивал“ `2017, част от Календара на културните събития на Столична община, това съобщават организаторите.

В репертоара на концерта музикантите са подбрали някои от най-прочутите джаз песни, а също и по-малко познати композиции от американската певческа традиция, които никога не са били изпълнявани на живо у нас. Класическите мелодии са присъствали в репертоара на Били Холидей, Ела Фицджералд, Сара Вон, Нина Симон и други. В концерта влизат и популярни песни на техните съвременни наследници Маделин Пейру и „Бийтълс“.

Ще бъдат представени с нов поглед едни от най-красивите авторски песни от репертоара на Камелия Тодорова, които я утвърдиха през годините на българска сцена. С темите за любовта, чудесата в живота и щастливите случайности, с находчиви текстове и запомнящи се мелодии, всички те са вдъхновявали цели поколения и винаги звучат актуално, казват още от пресцентъра на Столична община и допълват, че „Европейски музикален фестивал“ 2017, е част от Календара на културните събития им събития за настоящата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама