Операта „Вилиси“ на Пучини дебютира на българска сцена

15:53, 24 апр 17 25 734 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 28 април в зала “България” ще станем свидетели на един специален и необикновен концерт с творчеството на великия и обичан италиански композитор Дажокомо Пучини. Зрителите ще могат да се насладят на истинско събитие за родната музикална сцена. Първата опера на Пучини “Вилиси”, изпълнявана изключително рядко по света и нито веднъж досега у нас, ще прозвучи от на софийска сцена.

Събитието е под палката на Масимилиано Мурали - един от най-видните европейски оперни диригенти. Заедно със софийските филхармоници и НФХ „Светослав Обретенов“, удостоен преди дни с отличието „Музикант на годината“, на сцената ще бъдат неповторимият световен баритон Кирил Манолов и неговите прекрасни сценични партньори - сопраното Таня Иванова и тенорът Милен Божков.

„Операта „Вилиси“ е първа за Пучини, той я написва, когато е на 25 години. Тя не в типично пучиниевски стил, макар да си личи в нея големия композитор. Изключително трудна е за изпълнение и ролите трябва да се изпеят страшно добре, защото иначе не става. Колкото до либретото, то пресъздава вечната приказка в операта, разказваща за невъзможната любов. Зрителите, не само тези които са изкушени от музиката, трябва да дойдат да я видят, защото това е събитие, което се случва за първи път у нас и не е ясно дали някога ще са повтори.“- каза специално за читателите на Topnovini.bg Кирил Манолов.

В концерта ДЖАКОМО ПУЧИНИ ще прозвучат още „Хризантеми“ за струнен оркестър, Интермецо из второ действие на операта „Манон Леско”, Скерцо, Симфонично капричио и едноактната опера „Вилиси“, която ще бъде гвоздеят в програмата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама