Валя Балканска: С нашата песен показваме на света колко е красива България

17:46, 24 апр 17 / Култура 25 718 Шрифт:
Автор: Златина Петкова

Космическият глас на България Валя Балканска ще се включи в благотворително събитие, което ще се проведе тази вечер от 18.30 часа на сцената на Родопския драматичен театър. В концертът, озаглавен "Надежда за Мая" ще вземат участие и други известни фолклорни изпълнители. Инициативата за нега е на група единадесетокласници от Езиковата гимназия в Смолян. Децата искат да съберат средства за лечението на 33-годишната Мая Колибарова, която страда от рак на маточната шийка, а средствата с които разполага семейството не стигат за операцията, която трябва да й бъде направена.

Пред репортер на Topnovini.bg, изпълнителката сподели:

„Била съм на много такива благотворителни концерти и вярвам, че трябва всеки да помага, с каквото и както може. Най-малкото е човек да спести 1-2 лева и да помогне. Аз така мога да дам своята подкрепа и съм готова да го сторя на всяка цена. Ако има каса в залата, бих пуснала и пари. Смятам, че всеки, който има съвест ще го направи.“

След по-малко от месец - на 18 май, почитателите на Валя Балканска, ще могат да й се насладят и в Зала 1 на НДК. Там тя, заедно с Петър Янев и ансамбъл „Родопа“, ще ни пренесат в космоса на родопската музика и ще отключат генетичния код на българщината у всеки от нас, като изпълнят най-обичаните си песни.

„На 18 май, заедно с ансамбъл „Родопа“ ще изнесем концерт по легендата „Невястата“, като той включва песен и танц. Програмата е много хубава, а нашето изпълнениес колегата (Петър Янев – бел.ред) е просто като допълнение. Решихме да участваме, защото навърших 75 години, 40 години лети песента „Излел е Дельо хайдутин“, Петър навършва на 5-ти юли 50 години, 25 години работим двамата заедно“ - каза Валя Балканска.

Въпреки факта, че именно изпята от нея песен лети в Космоса, родопската певица е категорична, че никога не се е гордяла със себе си, а с България:

„По този начин показваме на света колко е красива нашата страна. Лошото е, че обикновено го оценяваме едва когато отидем в чужбина. Трябва човек да обича родината си, докато живее в нея, да цени песните, традициите и природата ни.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама