ИАНМСП и стартъп общността подписаха Споразумение за сътрудничество в Министерството на икономиката

18:53, 24 апр 17 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Подписано е Споразумение за сътрудничество между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) и стартъп общността в Министерство на икономиката, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Основната цел на подписаното Споразумение е подкрепа за стартиращи предприятия, развитие на техния иновативен и експортен потенциал и подобряване на конкурентоспособността им, чрез насърчаване на предприемаческите умения сред работоспособното население в България.

Заместник изпълнителният директор на ИАНМСП Никола Стоянов отчита ролята на ИАНМСП като мост между администрацията и реалния бизнес и изрази готовността на Агенцията да оказва максимално съдействие на българските стартъп компании при работата им с институциите.

Представителите на стартъп компаниите са представили дейността на управляваните от тях фирми и са изразяват своята удоволетвореност към подписването на подобно споразумение и към заявената готовност и желание от страна на държавата в подкрепа на стартиращите предприятия.

„За дигиталната общност беше много добър сигнал, че държавата и Министерство на икономиката дадоха фокус върху тази част от икономиката,която все още не е част от статистиките за икономическо развитие на България, но е заявка за осигуряване на авторска иновативна икономика, стига да е подкрепена по правилния начин“, подчертава Саша Безуханова по време на събитието.

Страните по Споразумението са дали съгласие да си сътрудничат в дейности, насочени към стимулиране развитието на всички сектори в икономиката на страната чрез подкрепа за стартиращи предприятия при разработването на иновативни продукти и услуги, разширяване на съществуващите и излизане на нови пазари. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама