Йорданка Фандъкова ще открие фестивала за дигитална икономика и технологии Webit

08:48, 25 апр 17 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова ще участва на откриването на фестивала за дигитална икономика и технологии Webit.Festival, което ще се проведе в "София тех парк", сграда „Джон Атанасов“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще бъде говорител и ще изнесе презентация в панела Smart Cities Summit.

На събитието ще присъства Ермано Санчес Руиво – съветник на кмета на Париж Ан Идалго, проф. Флавия Марцано – общински съветник, Рим, Любо Бешлич – кмет на Мостър, Мосна и Херцеговина, Ван Ганг – министър на науката и технологиите на Китай и др. Ще присъстват и кметовете на Бургас Димитър Николов, на Габрово – Таня Христова, на Стара Загора – Живко Тодоров, на Ловеч – Корнелия Маринова. 

На 25 и 26 април фестивалът ще събере в София Тех Парк 4806 посетители от над 90 държави, а повече от 300 лектори ще споделят безценен опит от водещите световни компании. Събитието се провежда под патронажа на президента Румен Радев, кмета на София Йорданка Фандъкова и Европейската комисия. 

Програмата включва 12 паралелни конференции, засягащи теми, като маркетинг и иновации, мобилност, умни градове, дигитална трансформация, финансови технологии и блокчейн, големи бази данни и облачни услуги, киберсигурност и безопасност на личните данни, здравеопазване, интернет на всичко, софтуерно разработване и лидерство в дигиталната икономика. 

Сред лекторите ще бъдат представители 500 компании на Fortune , топ брандове, политици, създатели на едни от най-иновативните бизнеси и най-интересните стартъпи не само в региона, а и в целия свят. 

Тази година Webit.Festival събира най-добрите 100 от близо 2500 кандидатствали стартиращи компании, които ще се надпреварват за инвестиция от 200 000 евро в състезанието Founders Games. 

Архитектурният хакатон Elevated Habitat V1.0 ще потърси иновативна концепция за трансформацията на покривното пространство на Дом на културата “Средец”. Инициативата е част от отбелязването на десетата годишнина от членството на България в Европейския съюз. 

Webit ще раздаде годишните си награди за най-добрите бизнес модели и иновации, развитие на дигиталната икономика, политически и управленски инициативи за успешно интегриране на технологични решения и подобряване на качеството на живот на хората.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама