Директорът на горско стопанство-София е уволнен

09:19, 25 апр 17 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заради открити нарушения при провеждане на сеч в района на столичния квартал Сеславци, е уволнен директорът на Държавното горско стопанство-София инж. Антон Колдов е уволнен съобщава Нова телевизия.

В началото на април репортаж на медията показа как 180 декара борова гора е била унищожена от фирма „ВДК-ЛЕС” ЕООД. Стана ясно, че секачите са унищожили хиляди дървета в противоречие и издаденото им разрешително.

За да прикрият следите, от фирмата-изпълнител на сечта са „домаркитали” пъновете на вече отсечените дърветата впоследствие. Работата на обекта е продължавала седмици наред, което практически означава, че горските стражари в района или не са изпълнявали контролните си функции, са знаели какво се случва там и са го прикривали.

Засега е уволнен единствено директорът на софийското горско стопанство, в чийто район са констатирани нарушенията. От  предприятиетообаче са поискали обяснения и от стражарите, отговорни за конкретни район на сечта. Едва след като мине законния срок за това, новоназначеният шеф на ДГС-София ще наложи наказания.

От ЮДЗП са съставили 10 акта - 7 на работници на фирмата "ВДК Лес" ЕООД за сеч на немаркирани дървета и 3 на лицензираните лесовъди на фирмата. По случая е сезирана и прокуратурата.

Пред Нова директорът на ЮДЗП инж. Дамян Дамянов се ангажира всички, отговорни за невижданата до този момент сеч да понесат наказания, а фирмата да бъде лишена от своя лиценз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама