С международен конкурс избират проектант на "Парадайз тауър"

14:00, 25 апр 17 25 387 Шрифт:
Автор:

Небостъргачът "Парадайз тауър" безсмислено разпали страстите на общински съветници и столичани преди две седмици. На сесията на 6 април местните депутати гласуваха само ПУП, но самата идея, че на бул. "Черни връх" ще се издигне 215-метрова кула създаде напрежение в СОС, което се пренесе и на софиянци. 

Оказа се обаче, че е прекалено рано за спорове, тъй като все още няма никакви подробности, дори проект на небостъргача. Преди дни инвеститорът "Магна МК" изпрати писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова и общинските съветници. В него той предлага да се направи международен конкурс под наблюдението на СО и Камарата на архитектите за избор на проектант на небостъргача. "Все още не се знае колко етажа ще е сградата, нито каквито и да било подробности", коментираха общински съветници. 

Издигането на високи сгради в София се прие доста противоречиво от столичани. За едни те ще закрият панорамния изглед към Витоша, а за други столицата ни ще заприлича на европейска. "Идеята за небостъргачите не е лоша, защото ще се оформят вторични градски центрове, с които ще се разтовари от трафика идеалният център на София", смятат архитекти и урбанисти.

В момента небостъргач се издига на "Цариградско шосе", "Парадайз тауър" е все още идея, а се говори вече и за кула на бул. "Тодор Александров". От "Магна МК" обещават, че сградата на "Парадайз тауър" ще бъде екологично чиста и съобразена с всички най-новите изисквания. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама