Осъдиха на 17 години затвор младеж, убил 87-годишна жена

18:05, 25 апр 17 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжният съд във Враца призна за виновен деветнадесетгодишният Павлов, обвинен за извършено умишлено убийство на възрастна жена от село Малорад. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Според изнесените от тях факти по делото, Павлов живеел заедно с баща си и баба си в посоченото по-горе село. Поради минал конфликт с възрастна 87-годишна жена от селото, една вечер той решава да отиде в дома й „да я набие, затова дето му отровила кучето“. Подсъдимият първоначално изключил електрическо захранване от таблото, след което разбил вратата и влязъл вътре. Той заварил събудената от шума жена, която се опитвала да стане от леглото и се нахвърлил върху нея с юмруци. Привеждайки я в безпомощно състояние, извършителят отнел живота й по особено мъчителен начин.

След като оставил безжизненото тяло на жертвата си, той потърсил пари и други ценности в дома й, но не намерил такива и напуснал местопрестъплението. Павлов веднага попаднал под подозрението на разследващите, които го извикали за разпит, но успял да избяга и едва няколко часа по-късно бил намерен.

Непосредствено след задържането му подсъдимият споделил пред представители на органите на МВР за стореното от него, подробно обяснявайки механизма на деянието и оправдавайки се с трайно влошените отношения между него и мъртвата жена. Няколко седмици по-късно обаче той се отказал от първоначалните показания и отрекъл участието си в престъплението.

В хода на досъдебното производство са били извършени множество действия по разследването, които установили по безспорен начин съпричастността на подсъдимия към извършването на престъплението.

Присъдата на Павлов подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама