Двуетажни къщи от морски контейнери може да сложат край на сагата "Виетнамски общежития"

10:22, 26 апр 17 25 621 Шрифт:
Автор:

Сагата около извеждането на семействата от Виетнамските общежития няма да приключи скоро. И ние и хората искат да стане веднага, но това е невъзможно. Това предупреди пред Topnovini.bg районният кмет на "Красна поляна" Иван Чакъров. Редовните платци на наеми и консумативи общинските жилища са около 360. Това е почти половината от всяка сграда. Останалите като разбрали, че ще се търсят жилища само на коректните и те бързо бързо компенсирали и платили пропуснатите сметки, за да влязат в графата редовни платци.

"В Пловдив има подобен случай и там около 3 години чакат решение на административния съд. При нас също има от нередовните платци, които обжалват решението и процедурата става още по-сложна, защото съда отменя заповедите за извеждане", призна Иван Чакъров.

За сагата "Виетнамски общежития" той има подкрепата на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, на областната администрация и на правителството. "Срещаме и с министри и съм писал писма и до другите районни кметове, които са ни изпращали хора още през 1993 г., настанили сме ги и те са с адресна регистрация в "Красна поляна". Получих разбиране и от колегите обратно да си вземат хората. Район "Искър" дава 2 жилища, Кремиковци също две, "Овча купел" едно и очакваме от "Надежда". Това обаче е съвсем недостатъчно. Имаме обещанието, че областна администрация ще предоставят 12 жилища", призна кметът на "Красна поляна". 

Проблемът може да се реши с жилища от морски контейнери като тези до 153 СОУ, на гърба на стадион "Локомотив". В тях живеят деца, спортисти и всички са доволни, защото контейнерите са двуетажни жилища, със сервизни помещения и добре обзаведени. За това обаче Столична община трябва да даде терен и да се гласува ПУП от СОС. Така че и това няма да стане много бързо", притеснява се Иван Чакъров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама