Бойко Борисов: Бой по всички така, че да има превенция

10:45, 26 апр 17 / Политика 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички искахме румънски модел. Това е румънският модел-като се събудиш сутрин да чуеш кого разследват. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

„Използвам да поздравя и действията на прокуратурата. Всички искахме румънски модел. Това е румънският модел-като се събудиш сутрин да чуеш кого разследват. Бой по всички така, че да има превенция и да спре да се говори по тази тема, каквато и да е като съмнения за корупция. Който, където и както го заварят всичко трябва да се провери и да се повдигат обвинения“, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ проведе среща в парламента с евродепутата от Консервативната партия Джефри ван Орден.

Борисов заяви, че двамата не са говорили за енергетика. „България е много важна, защото точно в тези 6 месеца на нашето председателство ще бъдат решаващите преговори, тъй като за Брекзит се счита, че догодина до юли-август, трябва да приключи. България става изключително важна за тези преговори. Това е нещо, което се надявам, че българският парламент и партиите да съзнават колко важна става България в Европа“, каза Бойко Борисов.

Според него стабилността, спокойствието, разумът, отговорността пред Европа минава през България. „Господ така отреди – в най-сложния момент за Европа България да бъде център. Ние трябва да се възползваме от това, защото дава възможности в много посоки. Много ясно Европа знае, че евроатлантическата ориентация е водещото в нашата политика“, посочи Борисов и заяви, че трябва да има министър с ресор за председателството.

Относно това, че Деница Златева е съобщила, че няма да се съгласи да участва в кабинета на Борисов, той каза, че е факт, че БСП не са конструктивни и приказват само на думи само, за да подлъжат хората, че са конструктивни по национални теми. „Няма по-важна тема днес, защото в темата европредседателство е включена и национална сигурност. В Европа се интересуват вече в България и догодина най-вече. Предложихме прагматично решение по тази тема, което да ни обедини - безспорен добър професионалист, навлязъл в материята и работил вече по въпроса и щеше да стане добре. Те искат да няма председателство, искат да рушат и най-силното им са конспиративните действия. Никой не може да ме упрекне, че не положих всички усилия да има стабилност, обединеност в политическата класа, за да направим едно председателство“, заяви още Бойко Борисов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама