"Право" вече ще се учи само редовно

12:16, 26 апр 17 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съгласно приетото постановление специалност „Право” вече ще бъде изучавано само в редовна форма на обучение. Това каза Ирина Белчева, говорител на служебното правителство, предаде БГНЕС.

Днес с постановление на Министерски съвет се прие наредба за единни държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалност „Право” и професионална квалификация „Юрист”.

Белчева цитира премиера Огнян Герджиков, който казал: За това нещо се боря пет години и половина и е моя мечта от дълго време.

В наредбата са набелязани и редица мерки за подобряване на юридическата квалификация и професионалната подготовка на бъдещите юристи. „Беше сформирана междуведомствена работна група от министъра на правосъдието, която констатира моралната остарялост на системата на обучение, също така неоправдано завишения прием на студенти по специалността и липсата на адекватна подготовка по право на ЕС. Също така се показа и съществено различие в нивото на знания при студентите редовна форма на обучение и задочна форма, ето защо отсега нататък „Право” ще бъде изучавано само и единствено в редовна форма на обучение”, обясни тя.

"Очаква се тази наредба да влезе в сила от следващата учебна 2018-2019г.", каза още Ирина Белчева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама