Стойнев: БСП подкрепя всички действия на прокуратурата

12:31, 26 апр 17 / Политика 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП подкрепя всички действия на прокуратурата. Там, където има злоупотреби, трябва да бъдат изнесени наяве и отговорните хора да си понесат вината. Нямаме никакви притеснения от това, което се случва - това е в правомощията на прокуратурата. Това заяви на брифинг Драгомир Стойнев от БСП, предаде БГНЕС.

Кирил Добрев, от своя страна посочи, че преди време БСП е дала пресконференция, на която са посочени редица нередности в АПИ. „Най-фрапантният случай е, че за магистрала „Марица“ бяха дадени допълнително 50 млн. лв. на една фирма, която усвоява 25 млн. лв. сутринта и 25 млн. лв. следобед и срещу тези пари прави канавки и откоси. Бившият шеф на АПИ инж. Лазар Лазаров и бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова дали продължават да смятат, че всичко по тази процедура е нормално, както и това една фирма да получава такива средства в един ден. Целият проект струва 130 млн., а 50 млн. лв. от тях са за откоси и канавки и да се правят за 32 дни“, запита Кирил Добрев.

Антон Кутев подчерта, че Правилникът за дейността на НС, който се обсъжда в пленарна зала, е много важен. По-рано депутатите решиха да отпадне Комисията за наблюдение на дейността на КЕВР. Кутев определи това като антидемократично решение и връщане България към други времена. Според него от тази комисия е щяло да има смисъл, защото КЕВР е повишила цените, когато парламентът не е заседавал. Кутев коментира и решението, прието в Комисията блиц контролът да отпадне. „Той се маха, защото там участват Бойко Борисов и хората около него. Борисов бяга от отговорност още преди да е станал министър-председател. Опитват се да го скрият още преди да е станал премиер“, смята Антон Кутев. От друга страна изтъкна, че предложението на БСП за замразяване на депутатските заплати към декември 2016 г. очевидно няма да се приеме. Според Кутев хората се дразнят на размера на депутатските заплати и изтъкна, че животът на хората няма да се подобри от това, но става въпрос за показване на отношение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама