Глобиха с 15 000 лв. ВКТВ-Велинград за прикриване на проби

14:16, 26 апр 17 25 1314 Шрифт:
Автор:
Глоба от 15 000 лв. ще плати Община Велинград заради 4-месечното забавяне на пробите за вода с уран. Това стана ясно след пресконференция на д-р Румен Атанасов, началник отдел „Държавен здравен контрол“, дирекция „Обществено здраве“ към инспекцията. Пробите са взети на 29 декември 2016 г., а са изпратени една на 20 април т. г. Това е причината на "Водоснабдяване, канализация и териториален водоинженеринг" (ВКТВ) ЕООД - Велинград да бъде наложена санкцията.
 
Снимка: Община Велинград (от ляво надясно - председателят на ОбС - Велинград Бельо Мандраджиев, кметът на Велинград Костадин Коев и депутатите Димитър Гечев - ГЕРБ, Славчо Велков - БСП и Сергей Кичиков - ДПС).
Глобата е доста висока, коментираха общинари пред topnovini.bg. ВКТВ ЕООД е 100% общинска собственост, а управител е Йордан Нанов. Засега обяснението на водното дружество е, че не са имали пари, за да изпратят пробите от водата по-рано. Така, ако пробите бяха изпратени още на 29 декември, Велинград отново щеше да е първенец по уран във водата и да изпревари Хасково по този показател.
 
Междувременно стана ясно, че Община Велинград има трима народни представители - Димитър Гечев - ГЕРБ, Сергей Кичиков - ДПС и Славчо Велков - БСП. Те се обединиха и си обещаха да работят заедно за Велинград. На среща с кмета и председателя на Общинския съвет тримата депутати обещаха да работят с общи усилия за съдбата на недостроения Културен дом в центъра на града, Градския стадион, който в момента се управлява от бившия кмет Фидел Беев, предотвратяване на работеща мина в общината и водния цикъл на града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама