На емоционална церемония беше представена книгата за „Златните момичета“ на България

15:13, 26 апр 17 25 980 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Представянето на книгата „Златните 8“ събра елита на българската художествена гимнастика и десетки почитатели на емоционална церемония. Авторът Стефан Ралчев сподели интересни моменти за срещите си с осемте гимнастички.

 

Събитието предизвика голям интерес, като Зала "Силует" в хотел "Маринела" трудно побираше желаещите да се заснемат и да вземат автограф от "Златните момичета"".

На представянето присъстваха Христиана Тодорова, Цветелина Найденова, Ренета Камберова, Любомира Казанова, Елена Тодорова, Катрин Велкова и Снежана Дечева, както и треньорката Ина Ананиева.

Не се появи единствено Цветелина Стоянова, която е отказала да разкаже своята история. В частта за нея са използвани части от интервюта, които тя е давала по време на спортната си кариера за различни медии.  

 

Съдържанието e свързано с дългия път на националния ансамбъл по художествена гимнастика в периода 2009 - 2016 г. За това време осемте момичета от отбора на България спечелиха 81 медала и увенчаха бляскавата си кариера с бронзово отличие от олимпийските игри в Рио.

„Разкрихме се напълно и изцяло и разказахме всичко, каквото можехме да разкажем“, призна пред гостите Християна Тодорова.

 

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева също беше много емоционална.

"Тази книга ще остави жив, истински и безкрайно емоционален спомен за един велик отбор, който мина през ада и през рая“, заяви тя.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама