Стилиян Петров и Димитър Бербатов отново ще играят заедно

16:47, 26 апр 17 25 678 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Един от символите на българския футбол Стилиян Петров, ще излезе на терена за първи път пред родна публика след спечелването на битката с левкемията.

Стенли е поредният бележит футболист, което се присъединява към звездния отбор на Димитър Бербатов за благотворителния мач срещу селекцията на Луиш Фиго.

Двамата ще играят рамо до рамо за първи път от 2010 г., когато нападателят се отказа от националния отбор.

Те полагат основите на бляскавите си кариери в ЦСКА, а приятелството им си остава силно и до днес, като Бербатов беше сред хората, оказали най-голяма подкрепа на халфа по време на борбата му с коварната болест.

Петров е вторият българин след Христо Стоичков, който ще стане част от грандиозния двубой на Националния стадион "Васил Левски".

Ето и пълното съобщение на Димитър Бербатов в социалната мрежа фейсбук, с което той представи бившият си съотборник в националния отбор на България и ЦСКА.

"Той ни показваше какво е да се бориш на терена. Той ги бореше, аз вкарвах. Удоволствие беше да играем рамо до рамо в националния отбор! Винаги готов да се жертва за отбора - без капка егоизъм. Истински капитан.

Той е сред най-обичаните от българската публика. Спечелил уважението и с пълно себераздаване. Той е рекордьорът по мачове за националния отбор на България. Футболист №1 у нас за 2003 година. Капитан по рождение – и на терена, и в живота.

С ЦСКА печели шампионската титла и два пъти Купата на България. Преминава в „Селтик“, с който вдига 10 трофея. 4 пъти е шампион на Шотландия. През 2005 г. е избран за №1 в „Селтик“.

Преминавайки в английската Висша лига, веднага става лидер и в „Астън Вила“. Избран е за играч №1 на „Вила“ през 2009 и през 2012 година. Логично е и в Залата на славата на бирмингамския клуб.

Нямам търпение отново да играем един до друг! Отново на националния стадион! Отново пред българска публика! Отново рамо до рамо с родения победител, с лидера, който обединява и вдъхновява!

Стилиян Петров! Очакваме го за мача на 14 юни в София!“

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама