Столична община отстъпва пред родители и Topnovini.bg

21:43, 26 апр 17 25 1162 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

Сагата около сливането на ДГ 61 "Шарено петле" с ДГ 62 "Зорница"  е на път да завърши с положителен край.  Както вече първи писа Topnovini.bg, от петък - 21 април, стартира подписка срещу решението за сливането на двете градини, а в понеделник - 24 април, не малка част от тях, придружени и от юрист, присъстваха на редовното заседание на комисията по образование, култура, наука и културно многообразие към Столична община, където повдигнаха ребром въпроса

Вчера - 25 април, в деловодството на Областната администрация - София бе внесено и официално възражение срещу Решение №198 на Столичния общински съвет по отношение на сливането на ДГ №61 "Шарено петле" и ДГ № 62 "Зорница".  

Кулминацията беше тази вечер, когато във физкултурния салон на ДГ №61 "Шарено петле" се проведе среща, на която присъстваха кметът на Слатина Наталия Стоянова, общинският съветник Венцислав Михов, директорът на ДГ "Шарено петле" Калинка Илиева и представители от дирекция „Образование” към Столична община. Салонът бе изпълнен и от родителите, които пряко касае това решение.

 

Директорът на дирекция „Образование”  Мария Минчева се опита да убеди родителите, че сливането на двете градини ще се осъществи само на административно ниво, те обаче не отстъпиха и до последно настояваха да се отмени изцяло решението за сливане.  Мария Минчева дори заяви, че е готова да предложи основната сграда след сливането да стане тази на ДГ "Шарено петле". Но това също не устрои родителите, които бяха категорични, че по никакъв начин не желаят статутът на градината на техните деца да бъде променян.

"Ние сме против сливането на двете градини и няма да отстъпим. Това трябва да е ясно", категорични бяха родителите. Те заявиха, че ще отстояват позициите си, докато не се отмени решението за сливане.

След като директорът на дирекция „Образование” Мария Минчева изчете почти дословно и трите дописки на Topnovini.bg по случая, повлияна и от сериозния натиск от страна на родителите, заяви че ще предложи да се спре сливането на двете детски градини. Останалите официални представители изразиха същото мнение.

"Духът от бутилката вече е толкова отворен, че е задължително това решение да бъде преразгледано", заяви общинският съветник Венцислав Мицов. 

Родителите получиха обещание, че председателят на комисията, предложила това решение - Малина Едрева, както и вносителят на доклада, предхождащ решението - зам.-кметът на Столична община - доц. д-р Тодор Чобанов, ще бъдат информирани още тази вечер.  До две седмици комисията трябва да се събере отново, за да преразгледа решението, с което да се спре сливането на детските заведения.

"Ако не преразгледате решението си, ще ви залеем с жалби, ще ви блокираме работата в общината", непоколебими са родителите. 

От Topnovini.bg още утре ще потърсим мнението на Малина Едрева и Тодор Чобанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама