Огнян Герджиков: Ще оспорвам правото на неграмотните да гласуват, докато съм жив

08:35, 27 апр 17 / Политика 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оставяме държавата в много, много добро състояние. За последните три месеца държавата е реализирала над 1,6 милиарда повече приходи в сравнение със същия период на миналата година.

Това заяви пред Нова телевизия служебният премиер Огнян Герджиков, дни преди да приключи мандата му, информира БГНЕС. Той уточни, че това е следствие от добре работеща икономика и добра събираемост при митниците и при НАП.

Герджиков коментира промените в ИК. Неграмотните хора не трябва да бъдат стимулирани, защото те са нарушители на конституцията ни, каза Герджиков и обясни, че в нея е записано, че е задължително да се знае български език. "Докато съм жив, ще оспорвам правото на неграмотните да гласуват. За мен хора, които не знаят български език и са неграмотни, не трябва да определят кой да управлява държавата", категоричен бе той.

За месеците си на служебен премиер той заяви: "Поех този кръст и го изнесох с чест".

Относно скандала за срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмена Сашо Дончев, той изтъкна, че не е запознат с подробности и затова не може да си позволи да коментира случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама