Гл. комисар Младен Маринов: Увеличава се търсенето на амфетамини и синтетика

11:07, 27 апр 17 25 415 Шрифт:
Автор:

"Увеличава се тенденцията на търсене на амфетамини и синтетични наркотици в София. Качеството на хероина е лошо. Комбинирано се продават синтетика с марихуана, както и с кокаин." Това предупреди директорът на СДВР гл. комисар Младен Маринов на сесията на СОС по сигурността. 

"С един пункт е намаляла престъпността през 2016 г. в столицата. В същото време са се увеличили измамите с 5 на сто, а телефонните обаждания са скочили с 38 процента", отчете шефът на столичната полиция пред общинарите.

"7,4 млн.лв. са парите за сигурността в София, каза кметът Йорданка Фандъкова. 3,3 млн.лв. са отделени за Общинска полиция. Продължава разработването на системата за видеонаблюдение и извършване на дейности за европредседателството на България догодина. Общината ще изгради такава система за сигурност, която ще бъде свързана с НДК, където ще заседават европейските лидери и с МВР. Ще има допълнително видеонаблюдение, изградено на основни и допълнителни трасета на делегациите. Всичко това е съгласувано с институциите. Сигурността в нашия град е на първо място и затова Столичната община работи в координация и партньорство със СДВР", каза още Фандъкова и благодари на Маринов за добрата съвместна работа.

Стана ясно, че в момента ще се купуват камери за бул. "България", който е едно от най-тежките пътни трасета в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама