БСП и ПГ5 ще подкрепят точката за банята в Банкя

11:27, 27 апр 17 25 599 Шрифт:
Автор:

Общинските съветници от БСП и Политическа група 5 са категорични, че ще подкрепят точката за отдаването на право на строеж за 35 години на банята в Банкя

"Да, ние ще подкрепим решението, но искаме да се приемат правила, за да няма съмнения в гражданите" - заяви пред репортер на Topnovini.bg лидерът на столичните социалисти и общински съветник Калоян Паргов. 

"Бъдещето е в публично-частното партньорство и отдаването с право на строеж на обекта, е най-добрият вариант за спасяването на рушащата се сграда на банята в Банкя" - аргументира се Симеон Славчев, съпредседател на ПГ5.

Тази точка от дневния ред на местните парламентаристи ще се гласува по-късно днес на втората сесия, която започва от 12.00 ч.

Предвижда се хотелът на бъдещия балнеоложки спа център да има подземна топла връзка с минералната баня в родното място на премиера Бойко Борисов. Очаква се процедурата за отдаването на минералната баня на инвеститор с право на строеж за 35 години да бъде задейства след днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС).

Обектът бе обявен за отдаване на концесия преди повече от година за 200 000 лв. По-късно към обекта интерес проявиха и от Германско пенсионно дружество, но до договор не се стигна. Въпреки неколкократното удължаване на срока, не е имало кандидати, пише в доклада, изготвен от кмета на район Банкя Рангел Марков и общинският съветник Анна Стойкова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама