СДВР обучава 400 нови полицаи до края на годината

13:36, 27 апр 17 25 316 Шрифт:
Автор:

"Още 400 полицаи до края на годината ще започнат работа в СДВР. В момента те са на специално обучение и са един вид подкрепление на колегите си във връзка с европредседателството на страната догодина." Това заяви старши комисар и директор на СДВР Младен Маринов. Той коментира още, че СДВР среща големи проблеми в кадровото обезпечаване, тъй като нямало кандидати, които искат да станат полицаи. 

"Проблемът е, че кандидатстват хора, които нямат подготовка, върху която ние да надграждаме. Т.е. кандидатите не са свикнали на ред и дисциплина" - каза още Маринов.

Относно сигурността за европредседателството на България през 2018 г., директорът на столичната полиция обясни, че всички видео системи трябва да се качат на обща платформа, която да има по-голяма функционалност, да замества човешкия фактор и да дава аналитична информация. В СДВР ще има изграден единен координационен център, който ще обхваща НДК и сградите, в които ще отседнат европейските представители.

След като приключи сесията по сигурността в СОС, кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че Столичната община има разработена концепция и заедно с МВР за видеонаблюдението са направени разчети какви пари ще са необходими за общата система за сигурност. Предстои одобрението й от правителството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама